Hand poke

Főoldal / Szolgáltatás / Hand poke
Hand poke

Hand poke, vagyis “kézzel bökve” a technika neve. A tetováló tű valamilyen eszközbe, tűszárba, vagy esetleg állati csontba van befogatva, azzal dolgozik a művész pontról pontra.

A Stúdióban ehhez a technikához is a tetoválós boltban kapható steril, egyszer használatos tűket és tűszárakat használjuk. A teborihoz képest más a mozdulat sor és az eszköz kinézete, de ugyanolyan hagyományos kézi technika ez is, mint a tebori.

A hand poke tetoválással ugyanúgy készíthetőek nagy minták, mint géppel. Alább a galériában kizárólag ezzel a technikával készült képek találhatóak. Fájdalom szempontjából nem fáj jobban, mint a gépi tetoválás, sőt, inkább arról számolnak be a vendégek, hogy kevesebb fájdalmat tapasztalnak. Ennek az az oka, hogy a hand pokenál nincs az a rezgés, amit a gépi tetoválásnál a gép okoz, így kevésbé roncsolja a bőrt, ezért aztán gyorsabban gyógyul.

bagoly kézi tetoválás
Analog Tattoo Budapest hand poke tetoválás by Gulyás Anna
Analog Tattoo Budapest hand poke tetoválás by Zoltán Drahos

Érdekel a hand poke tetoválás?

Ha kipróbálnád a hand poke tetoválást, írj nekünk!

Zsófi

A barátom révén ismertem meg Zolit és Tibit. Először Tibi elvállalta a barátom félresikerült tetoválásának javítását, ekkor döntöttem el hogy a későbbiekben ha újra tetováltatok, mindenképp ezekhez a srácokhoz fogok fordulni. Eltelt 1-2 év és sor is került rá. Az alap öltetem az életfa volt, de eléggé bizonytalan voltam pontosan milyet is szeretnék. Meglátogattuk őket új stúdiójukban, felvázoltam Tattoomannak mit is szeretnék. Másnap mikor újra találkoztunk nagyon meglepett mivel egy A4-es rajzzal várt amit saját maga készített. Amint megláttam éreztem hogy ez lesz az!:) Nem sajnálják a páciensekre az időt és az energiát. Barátságosak,vevők a hülyeségre, viszont ha munkáról van szó, akkor precizitás és komolyság jellemzi őket. Az én tetoválásom nagy részben géppel készült, de kipróbáltam a kézi technikát is. A hand poke sokkal kellemesebb már-már alig érezhető a géphez képest, olyan érzés, mintha apró szúnyogok csipkednének. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy humánusan tetoválnak. Ez alatt azt értem, ha vannak kellemetlenebb helyek meg lehet állni, venni egy mély levegőt és nem fognak megszidni érte. Kitartás, pontosság jellemzi az Analog Tattoo dolgozóit. Érződik hogy ez nem csak a munkájuk hanem a hobbijuk is. Szívből-lélekből tetoválnak, ez fogott meg engem is. Bátran merem őket ajánlani, nem fogjátok megbánni, ha hozzájuk fordultok!